Wout Alleman goed voorbereid voor het Marathon seizoen

Hoe gaat het nu eigenlijk met Wout Alleman. De jonge en zeker wel getalenteerde Belgische mountainbiker was ruim 1.5 jaar geleden een biker die regelmatig in de ziekenboeg zat. Dat er inmiddels door zijn operatie aan de vaatvernauwingen een verbetering is opgetreden, mag geweten zijn. Een team wat hij inmiddels heeft verlaten en daarvoor in de plaats is het Marathon team van Tiago Ferreira gekomen. Het DMT Racing Team by Marconi (de voormalige werkgever van Hans Becking). Dat betekent ook dat Wout de roep van enkele gekenden uit het wereldje volgt en zich toe gaat leggen op de lange afstanden. Met zijn taaie frêle lijf, dat gemaakt lijkt om hard te rijden en te klimmen, een zeer goede keus. Ondanks alle Corona perikelen gaat het bij Wout natuurlijk ook richting de eerste wedstrijden. Offroadbikers.eu deed een video interview met deze sympathieke Belgische mountainbiker.

Wout Alleman in zijn kleding van zijn nieuwe team.

Wout, hoe gaat het nu na een jaar (2020) wat vele sporters willen vergeten ?

Volop bezig met trainen en het gaat echt goed. Alle perikelen rondom mijn operatie zijn vergeten en het loopt erg fijn allemaal. De meerdaagse wedstrijd Costa Blanca Bike Race  was helaas geannuleerd, wat gezien de omstandigheden natuurlijk niet vreemd was. We blijven even op onze honger zitten nu. De eerste wedstrijd gaat nu in Italië zijn en betreft een XC. Spanje was nog even een no-go ivm het testen.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gaan de goede kant op of moet je nog werken aan je sterke punten?

Mijn inspanningstesten waren de beste ooit, dat is in elk geval al een goede indicatie. Met een nieuwe trainer ben ik meer op gericht op Marathons gaan trainen. Ik heb het niet volledig kunnen bewijzen, maar in 2020 was ik wel terug op niveau. Momenteel is de onzekerheid over de wedstrijden niet erg prettig. Ik ben echter wel klaar voor de wedstrijden. BEMC staat op de planning later in het seizoen als Belgische wedstrijd, meer weten we momenteel nog niet hoe of wat het gaat lopen in België.

Wat zijn je doelen dit seizoen, mits het natuurlijk goed in gang geschoten gaat worden?

Mijn doelen liggen in de Marathon, alhoewel het wel moeilijk is om doelen te plakken op het niveau van dit moment. Je wilt toch die wedstrijd om het te bewijzen. Kampioen worden in Marathon in België staat heel hoog op mijn lijstje. Wedstrijden op hoog niveau mee kunnen doen. Ik heb er tot nu toe alles aan gedaan wat mogelijk is. Nu even wachten tot de eerste wedstrijd in XC en ik denk dat we nu blij moeten zijn met elke wedstrijd die komt.

2020 was een jaar wat voor jou misschien wel goed uit kwam om aan je herstel te werken na je operatie ?

Door de Corona heb ik heel erg goed kunnen herstellen van de operatie. Er was veel minder druk en meer rust wat zeker wel beter was voor mijn herstel. Daarbij heb ik meer kunnen focussen op beter worden en herstellen van de toch wel zware operatie. Ook heb ik een grotere stap kunnen zetten dan gedacht en 2020 positief afgesloten. Sterker er uit komen was ook een doel op zich en dat is heel goed gelukt.

Heb je al veel contact gehad met je nieuwe team leden of geld ook bij jullie nog de corona standaard, alleen reizen als noodzakelijk ?

De stages met het team zijn niet doorgegaan ivm corona, wel jammer. Bij het team gaan we zeker niet naar risicogebieden en letten we erg goed op met de huidige situatie. Het contact beperkt zich via videobellen en email en wat er mogelijk is op dit moment. Social media helpt wel om in contact te blijven, maar dat is het wel zo ongeveer. Zou net als alle teamleden graag bij elkaar komen om te trainen.  Wereldkampioen Tiago Ferreira is iemand waar ik veel van kan leren, sterker worden ook tijdens de gezamenlijke trainingen.

De nieuwe Protek van Wout Alleman is in ieder geval al een mooie blikvanger.

Je nieuwe materiaal is al goed bevallen, we hebben de foto’s voorbij zien komen

Materiaal is bakken beter en ik ben er erg tevreden over. Licht en een echte Marathon mountainbike, hij bevalt erg goed. Dat is in elk geval goed geregeld en de tijd die ik nu al op die mountainbike heb doorgebracht, werpt al kleine vruchten af. Het is altijd zaak je nieuwe mountainbike goed te leren kennen.

Je eerste wedstrijd, welke gaat dat worden ?

Een XC wedstrijd in Italië echt heel veel anders is er niet. Ons team wil graag dat we daar gaan rijden. Natuurlijk ook omdat de sponsoren in Italië zetelen. 27 Februari is de eerste wedstrijd, tot nu toe hebben we nog geen signalen dat het niet door zou gaan. Binnen 2 weken weten we hoe we er echt voor staan na en in deze winter.