XC race Coppa Catalana in Banyoles

Terwijl in Nederland de ene na de andere storm elkaar opvolgen en de regen gestaag met bakken uit de lucht valt is het XC seizoen van start gegaan. In Spanje is de Coppa Catalana met de eerste dag al verreden onderweg.

Geen Nederlandse nummer 1 op de startlijst ( die is bezig met meerdaagse wedstrijden winnen ) maar wel een groot sterk startveld bij de vrouwen en Junior vrouwen. Evie Richards die in de cross niet echt super ging laat zien dat ze sterk is en wint solo deze wedstrijd. De eerste Nederlandse vrouw is Sophie von Berswordt die we op de 15e plaats terugvinden, zowaar een mooie prestatie van de in Maastricht studerende en in buitenlandse dienst rijdende mountainbikester. Lotte Koopmans die een goede winter heeft getraind op plaats 20, zeer mooi resultaat van de sympathieke bikester uit het team van Laura Turpijn. Hannah van Boven op plaats 30 in de uitslag, Romana Carfora op plaats 45.

Zowaar mooie resultaten en indrukken om verder te gaan met de opbouw richting de topconditie. De andere wedstrijd in Banyoles is de Junior series ook bij de vrouwen. Sterke vrouwen in dit veld zijn Fem van Empel en Annemoon van Dienst. Fem van Empel die haar eerste Internationale wedstrijd rijd en laat zin uit het goede hout te zijn gesneden. Een mooie 7e plaats voor Haar en Annemoon die het met de 10e plaats niet echt veel slechter doet. De toekomst gaat er ook hier mooi uitzien voor Nederland in de XC race’s.

De andere wedstrijden van deze dag bij de vrouwen, Nieuwelingen meisjes waarin Lauren Molengraaf laat zien erg scherp te zijn en de 3e plaats mee te nemen. Ook voor Lauren die van de jeugd categorie vandaan komt een top resultaat.