Yana Belomoina wint de Elite vrouwen wedstrijd in Albstadt en Anne Tauber 12e

Een zeer spannende wedstrijd weer bij de vrouwen in Albstadt. Yana Belomoina van het mountainbike team van manager Bart Brentjens wint vandaag, in de laatste ronde is iedereen er aan voor de moeite. Maja Wloszczowska wordt tweede en Jolanda Neff derde.

Annika Langvad breekt de wedstrijd in de eerste rondes open maar moet forfait geven aan kop van de wedstrijd na een valpartij. Sabine Spitz had een ontketende eerste ronde maar zakt dan verder naar acteren. Dan is het al snel dat Maja Wloszczowska de wedstrijd nog verder open breekt en alleen aan de leiding gaat. In de voorlaatste ronde is het een ontketende Yana Belomoina die eerst de twee voor haar in de vorm van Neff en Indergand op raapt en achterlaat. Neff kan in eerste instantie nog wel aan klampen maar in de laatste ronde moet ook zei het laten gaan. Maja Wloszczowska is dan degene die op het laatste stuk van het parcours definitief bijgehaald wordt door Yana Belomoina. Belomoina gaat er op en erover en wint de wedstrijd met 16 sec voorsprong. Maja Wloszczowska gaat dan de tweede plaats pakken met 7 sec voorsprong op Jolanda Neff. Het podium is hiermee compleet maar niet de plaatsen 4 en 5. 4e is dan toch Linda Indergand die het ruim haalt voor Rebecca Henderson die de laatste ronde nog opschuift van 6 naar 5.

Anne Tauber, wederom is ze weer de beste mountainbikester van de Benelux in deze wedstrijd. De eerste 2 rondes gingen zeker niet van een leien dakje en ze bivakkeerde even op een 21e plaats in de wedstrijd. Vanaf dan ging het beter en kwam de flow terug in haar benen. Langzaam ronde na ronde een paar oprapen en de 12e plaats is haar deel vandaag, 1 plaatsje minder dan Nove Mesto maar he, hier rijd de complete erg goed in vorm zijnde wereldtop. Anne Tauber staat daar mooi tussen. Kwalificatie volgens de normen, het WK is in orde.

Githa Michiels, de hele wedstrijd rijdt ze op een mooie plaats rond en vanaf plaats 20 ronde na ronde iets verder naar voren. Mooie prestatie ook van Githa Michiels die de slechte dag van vorige week al weer vergeten is. Ik had wel erg last van mijn onderarmen maar kon gelukkig de wedstrijd goed uit doen. Het was ook zeker wel erg warm maar vandaag heb ik alles goed verteerd.

Anne Terpstra deed het met een 25e plaats ietsje minder dan vorige week. De warmte kwam als een deken en de hele wedstrijd had ik een gevoel van een laatste ronde die er et te veel aan is. Toch nog die 25e plaats kunnen pakken en toch wel tevreden met het resultaat.

 

 

Alice Pirard, de 53e plaats was haar deel. Natuurlijk wil ze heel graag beter doen, marathons rijden is een geheel andere discipline en dat zit haar een beetje in de weg. Ik heb erg mijn best gedaan vandaag en meer dan dit zat er niet in verklaart Alice.

 

 

Met nummer 79 is Lotte Koopmans aan haar eerste Worldcup begonnen. De frele klimster uit het team van Laura Turpijn moet dan vanachter uit het grote pak naar voren rijden. De 63e plaats is haar deel in de eerste worldcup.