Zeer sterke Nederlandse selectie naar WK Mont-Saint-Anne

Met in het achterhoofd dat ook een selectie zonder Europees kampioen Mathieu van der Poel goed kan scoren in Mont-Saint-Anne in Canada heeft Gerben de Knegt onderstaande mountainbikers geselecteerd voor het WK.

Met kopvrouwen Anne Tauber en Anne Terpstra hebben we al 2 kansen op goud. Misschien denken sommigen dat het te hoog gegrepen is maar niets is minder waar. Na de zeer sterke optredens van Anne Terpstra tijdens de laatste Worldcup wedstrijd kunnen we stellen dat een kans op goud realistisch is. Als Anne Tauber geen pech krijgt zoals veel te vaak dit seizoen heb je gewoon 2 zeer sterke rijders bij de Vrouwen Elite. Sophie von Berswordt zou ook nog kunnen zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Wij zien uit naar de Elite vrouwen wedstrijd.

Bij de mannen is het Milan Vader die vriend en vijand heeft verbaasd de jongste weken. Milan zal hopelijk zijn vorm van het NK en EK en de laatste WC wedstrijden doortrekken naar Canada. Of dit zal lukken moet natuurlijk blijken maar ben je normaal gezien een topper in de U23 dan kun je die lijn ook doortrekken naar de Elite. Milan heeft gewoon progressie gemaakt en dat ook ander supervisie van zijn nieuwe team. Een top 10 plaats kan mogelijk zijn en als dat gebeurt is zijn eerste seizoen bij de Elite mannen meer dan geslaagd.

Bij de andere categorieën kan er zomaar een verrassing in de lucht hangen. We weten dat ze het kunnen, het moet er alleen uit komen tijdens een WK.

Elite-mannen:
Milan Vader

Elite-vrouwen:
Anne Tauber
Anne Terpstra
Sophie von Berswordt

U23 mannen:
David Nordemann
Mick van Dijke

Junior-mannen:
• Niek Hoornsman

Junior-vrouwen:
• Puck Pieterse