Zit er een compleet Nederlands podium in op het EK bij de Elite vrouwen ?

De Nederlandse Elite vrouwen in de cyclecross laten er geen gras over groeien. Hun ambitie om het EK naar hun hand te zetten is grenzeloos. Gaat dit ook lukken in Rosmalen, het enige wat ze kunnen is verliezen !?

In de bladen, kranten en op websites is het EK bij de vrouwen al verdeeld onder de Nederlandse vrouwen. Wie of wat en op welke plaats op het podium moet nog blijken. Dat het een spannende wedstrijd kan worden staat buiten kijf. De Nederlandse cross vrouwen zijn niet alleen wereldtop maar ook van een andere planeet zo lijkt het.

Ons lijkt het dat als de eerste plaats niet voor een Nederlandse vrouw is bij de Elite dat we verloren hebben. Die kans is klein met zoveel talent en power, maar ze is er wel. Alice Maria Arzuffi is een Italiaanse die zeker niet stil zit. De Franse ploeg herbergt nog een toptalent wat zomaar zou kunnen winnen. Wat te denken van Sanne Cant, ze is niet voor niets wereldkampioene en laat zich altijd van haar beste kant zien. De motor van Sanne Cant komt langzaam onder stoom om Marianne Vos, Annemarie Worst en verassing van dit seizoen Denise Betsema tegengas te geven.

Het zal hoe dan ook bij de vrouwen een spannende strijd worden, ook bij de U23 vrouwen met OA Manon Bakker en Ceylin del Carmen Alvarado is het Nederland wat erg sterk is.